Serverruimtes van BIT: Waarborg voor bedrijfszekerheid

Serverruimtes van BIT

De serverruimtes van BIT in Ede zijn verdeeld over twee datacenters, die gekoppeld zijn via een glasvezelring. Deze serverruimtes vormen het hart van onze dienstverlening. Ze voldoen aan de hoogst denkbare eisen om de veiligheid en beschikbaarheid van alle systemen te kunnen waarborgen. Ze zijn tot in detail ontworpen en ingericht om maximale bedrijfszekerheid te kunnen garanderen voor de toepassingen die er worden uitgevoerd. Beide datacenters beschikken daarom over UPS’en om spanningsdips op te vangen en over generatoren om langurige uitval van de Nuon stroomvoorziening op te vangen.

Ons netwerk: doordacht tot in alle details

Een internetverbinding is geen standaardproduct. De kwaliteit van uw internettoegang is sterk afhankelijk van de manier waarop uw ISP de aansluiting op de wereld buiten het eigen netwerk geregeld heeft. BIT besteedt daar maximale zorg aan en kiest puur op basis van kwaliteit, zonder commerciële of bedrijfspolitieke beperkingen. We stellen de hoogste eisen aan ons netwerk en baseren onze infrastructuur op de beste beschikbare technologie. Doelbewuste redundantie beschermt ons netwerk tegen eventualiteiten. Ons gehele netwerk en al onze diensten zijn ISO/IEC 27001 gecertificeerd.

We doen wat we beloven en laten onze maatregelen voor de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van onze diensten controleren door onafhankelijke auditors.

Naast internetverbindingen, binnen en buiten onze datacenters, kunt u ook bij BIT terecht voor het beheer van uw switches en firewalls in onze datacenters. Wij leveren, configureren en beheren als u dat wenst uw netwerkapparatuur, zodat de gegevens van u en uw klanten optimaal beschermd zijn. In combinatie met ons netwerk beschikken uw servers over de beste verbindingen naar het internet. Terwijl wij ons ontfermen over de ontsluiting en beveiliging, kunt u zich zonder zorgen met uw bedrijfsvoering bezig houden.

Voor internetdiensten waar de hoogste beschikbaarheid wordt gevraagd, levert BIT load-balancing.

Onze redundante set load-balancers verdeelt de gebruikers van uw applicatie over meerdere servers. En als een server onverhoopt een keer niet beschikbaar is, zorgen onze load-balancers er automatisch voor dat er geen gebruikers meer op deze server uitkomen.

Als u contact met ons opneemt omdat u een vraag heeft over uw netwerkdienst of het net even anders geregeld wilt hebben, dan krijgt u iemand aan de lijn die u echt kan helpen. Onze netwerkengineers worden niet afgeschermd door helpdeskmedewerkers of verkopers maar zijn direct beschikbaar voor het contact met onze klanten.

Bron: https://www.bit.nl/nl/netwerk/algemeen-netwerk

Serverruimtes

De serverruimtes, het hart van de BIT-datacenters, voldoen aan de hoogst mogelijke eisen en standaarden.

Noodstroom voorziening

BIT beschikt over UPS-systemen (accu’s) plus dieselaggregaten die bij stroomuitval binnen enkele seconden automatisch starten.

Toegangscontrole

Een systeem voor toegangscontrole met biometrische verificatie garandeert dat alleen geautoriseerde medewerkers en bezoekers in de serverruimtes komen.

Airconditioning

Alle serverruimtes zijn uitgerust met klimaatregeling om te zorgen dat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid constant blijft.

Branddetectie

De serverruimtes van BIT zijn voorzien van een dubbel branddetectiesysteem met zowel conventionele rookmelders als een early warning system.

Brandblusinstallatie

Alle serverruimtes zijn uitgerust met een gasblusinstallatie, die bij brand het zuurstofgehalte in deze ruimtes omlaag brengt.

Camerabeveiliging

Door het gehele BIT-pand zijn camera’s geplaatst. Zo kan op afstand worden waargenomen wat er in het pand gebeurt.

Inbraakbeveiliging

Het pand van BIT is Borg klasse 4 beveiligd. De alarminstallatie is aangesloten op twee verschillende meldkamers.

Wij werken met: