Beste klanten,

In lijn van de privacywet, welke 25 mei 2018 definitief in werking zal treden, heeft Correcthosting haar algemene voorwaarden aangepast met daarbij inbegrepen de verwerkersovereenkomst. Wij hebben gekozen voor een collectieve verwerkersovereenkomst.

Er hoeft geen aparte verwerkersovereenkomst af te worden gesloten met Correcthosting.nl.

Hieronder vindt u de aangepaste algemene voorwaarden/verwerkersovereenkomst en de privacy verklaring.

https://correcthosting.nl/algemene-voorwaarden/
https://correcthosting.nl/privacy-verklaring-html/

 

Wat betekent de privacywet voor uw website/webshop:

De Avg is strenger dan zijn voorganger (wet bescherming persoonsgegevens):

– Ssl certificaten worden verplicht bij webshops en websites die gebruikersgegevens verwerken (alleen al met een contactformulier op je website verwerk je gebruikersgegevens)

Een ssl kunt u eenvoudig via Correcthosting.nl afsluiten. E-mail ons voor de mogelijkheden.

– Bezoekers moeten actief het vinkje van b.v. dat ze de nieuwsbrief willen ontvangen aanvinken. Nu zie je op websites al vaak dat dit automatisch is aangevinkt, dit mag straks niet meer.

– Bewaren van persoonsgegevens moeten aantoonbaar nuttig zijn voor je bedrijf. Klanten/bezoekers mogen de verzamelde gegevens opvragen en eisen dat deze verwijderd/veranderd worden.

– Mocht je database met klantgegevens gehacked worden ben je verplicht dit te melden.

– Beveiliging van uw website en informatie moet up to date zijn en regelmatig moeten er security checks gedaan worden.

Correcthosting biedt voor elke website onderhoudspakketten. Als u het onderhoud of security checks wilt uitbesteden vraagt u ons dan (bij voorkeur per e-mail) naar de mogelijkheden.

– Zet een heldere en goed vindbare privacyverklaring op je website. Een linkje in de footer van je website is in dit geval een prima plek.

– Als je Google Analytics gebruikt, ben je verplicht om een overeenkomst te sluiten met Google. Google is een dataverwerker die je toestemming geeft om de persoonsgegevens van jouw bedrijf te verwerken. Dit kan redelijk eenvoudig. Als u bent ingelogd via Google Analytics gaat u naar instellingen (tandwiel) > Accountinstellingen > Aanpassing van de gegevensverwerking (laatste optie).

Let op! Correcthosting is geen juridisch bureau. Wij hebben ons zo goed als mogelijk voorbereid op de gevolgen van de wet. Vraag eventueel advies aan een specialist.

Wij kunnen u ictrecht.nl van harte aanbevelen.

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u ons mailen op helpdesk@correcthosting.nl

Met vriendelijk groet,

Correcthosting.nl